Loading...

Binnenschilderwerk

De Loos schilderwerken kan u van dienst zijn met elk soort binnenschilderwerk. Denk hierbij aan de muren en plafonds schilderen, deuren en kozijnen schilderen,  de trap schilderen en zelfs het schilderen van keukens komt steeds vaker voor.

Binnenschilderwerk is veel verandert ten opzichte van een aantal jaren geleden. Tegenwoordig wordt binnenshuis niet meer gewerkt met synthetische verf op basis van alkyd. Binnen schilderen professionele schildersbedrijven enkel nog met watergedragen verf op basis van een acrylaat dispersie of polyurethaan. Buiten schilderen wordt nog steeds gedaan met een synthetische verf.

Overweegt u om de binnenkant van uw huis of pand te laten schilderen? Lees dan meer over alle mogelijkheden die wij bieden op het gebied van binnenschilderwerk zoals muren en plafonds schilderen, binnendeuren en kozijnen schilderen en latex airless spuiten.

Op het moment dat wij bij u langs komen voor het doorspreken van uw schilderwerk kunnen wij u voorzien van een gratis kleuren advies.

Binnenschilderwerk: Muren en plafonds schilderen

Muren en plafonds schilderen kunnen wij in elke kleur. Vaak wordt ervoor gekozen de muren en plafonds dezelfde kleur te schilderen omdat dit een rustig geheel geeft aan de ruimte die u laat schilderen.

Muren en plafonds schilderen wordt gedaan met een latex verf. Latex wordt tegenwoordig gebruikt als productnaam voor muurverf en verf voor plafonds. Latex of muurverf voor binnen is een verf op waterbasis, dit heeft als voordeel voor u dat het vrijwel geurloos is, snel droogt en makkelijk kan worden afgewassen.

Als u een afspraak met ons maakt bieden wij  u een gratis kleuradvies aan.

Technieken muren en plafonds schilderen:

Muren en plafonds kunnen op verschillende manieren worden geschilderd. De Loos schilderwerken biedt u verschillende methodes aan voor het schilderen van uw binnenmuren en plafonds.
Muren en plafonds schilderen bieden wij aan op de traditionele wijze, middels rollers en kwasten maar kunnen wij ook machinaal doen door middel van latex airless spuiten . Hierbij word de latex verf onder hoge druk op uw plafonds en muren gespoten waardoor een superstrak resultaat ontstaat.

Overweegt u om uw binnenschilderwerk uit handen te geven? Maak dan direct een afspraak. Als wij bij u langskomen bieden gratis een kleuradvies aan.

Binnenschilderwerk: Deuren en kozijnen schilderen

Tot het binnen schilderwerk behoren ook uw deuren en kozijnen.

Voor het binnen schilderen van deuren en kozijnen wordt een andere soort verf gebruikt dan de verf voor muren en plafonds. Voor het schilderen van binnendeuren en kozijnen wordt een watergedragen lak gebruikt op basis van een acrylaat dispersie of polyurethaan.

Lak heeft een andere glansgraad en hardheid dan latex of muurverf dat wordt gebruikt voor muren en plafonds.

Een aantal voordelen van het schilderen met watergedragen lak zijn;

  • Beter voor het milieu
  • Kleur echtheid, dit betekent dat de verf nauwelijks tot niet vergeelt
  • Het is vrijwel geurloos
  • De verf is vaak al binnen een uur stofdroog.

Hierdoor heeft u veel minder overlast van de schilderwerkzaamheden binnenshuis.

Binnenschilderwerk van deuren en kozijnen kan in verschillende glansgraden worden uitgevoerd, van mat, zijdeglans tot hoogglans. De glansgraad die u kiest is erg bepalend voor de look en feel van de ruimte die wilt laten schilderen, daarom bespreken we de glansgraad altijd met u door tijdens het gratis kleuradvies dat wij u aanbieden als u een afspraak met ons maakt.

Binnenschilderwerk: Technieken deuren en kozijnen schilderen

Net als bij muurverf kunnen wij watergedragen lak aanbrengen op verschillende manieren. Watergedragen verf kan worden aangebracht op de traditionele wijze, middels kwasten en rollers maar kan ook machinaal worden verwerkt met een speciale airless machine.

Het voordeel van de traditionele methode met kwast en roller is dat u nauwelijks hinder ondervind van het schilderwerk, afplakwerkzaamheden blijven immers beperkt in tegenstelling tot het afplakwerk dat uitgevoerd bij schilderen van deuren en kozijnen met een airless machine.

Het voordeel van schilderen met een airless machine is dat u een superstrak eindresultaat heeft zonder kwaststrepen, daarnaast geeft het schilderen van deuren en kozijnen middels een airless machine een iets dikkere verflaag op uw kozijnen en deuren.