Loading...

Buitenschilderwerk

Het is belangrijk het schilderwerk aan de buitenzijde van uw woning of pand goed bij te houden. Hiermee voorkomt u dat de weersinvloeden van buitenaf uw woning of pand aantasten wat kan leiden tot lekkages en andere vervelende gevolgen. Daarnaast geeft het uw woonhuis of pand een nette en verzorgde uitstraling.

Buitenschilderwerk omvat verschillende werkzaamheden zoals lakwerk voor de houten delen (deuren, kozijnen, dakkapel etc) en coating of sauswerk voor uw buitengevels, schoorstenen en daken. De Loos schilderwerken verzorgt graag uw buitenschilderwerk

Het is verstandig om uw buitenschilderwerk jaarlijks te controleren om te voorkomen dat er grote problemen ontstaan. Buitenschilderwerk moet ongeveer om de 4 à 5 jaar worden vernieuwd. Hierbij is het belangrijk te vermelden dat het per woning of pand verschilt hoe vaak het schilderwerk dient te gebeuren, dit is onder andere afhankelijk van de kleur van het buitenschilderwerk en de weersomstandigheden die het buitenschilderwerk te verduren krijgt.

Als u wilt controleren of uw buitenschilderwerk toe is aan vernieuwing kunt u dit zien aan de onderstaande punten. Voldoet uw buitenschilderwerk aan één of meerdere van de onderstaande punten dan is het raadzaam een schilder in te schakelen.

  • Er zitten blaasjes en scheurtjes in het schilderwerk
  • De verf bladdert af en laat los of is begint verpoederen
  • Beschadigingen zoals houtrot worden zichtbaar
  • Het buitenschilderwerk is verkleurd (lichter bij donkere kleuren en geel bij lichte kleuren)

De beste periode voor het uitvoeren van buitenschilderwerk ligt tussen maart en oktober. Dit heeft te maken met de weersomstandigheden in deze periode.

De Loos schilderwerken is gespecialiseerd in alle schilderwerkzaamheden aan de binnen- en buitenzijde van uw woning of pand.

Buiten schilderen van kozijnen en deuren

Het schilderen van kozijnen en deuren aan de buitenkant van uw woning of pand verschilt voornamelijk van binnenschilderwerk in de producten die worden toegepast. Voor het houtwerk aan de buitenzijde van uw woning of pand zoals kozijnen, deuren, gootlijsten en luiken wordt syntetische verf op basis van alkyd toegepast.

Het schilderen van kozijnen, deuren en overige houten delen aan een huis of pand is belangrijk omdat het voorkomt dat het hout beschadigd waardoor het bijvoorbeeld rotte plekken vertonen.

Buiten schilderen muren en gevels

Het schilderen van uw buitenmuren geeft uw woning of pand een mooie en frisse uitstraling maar zorgt bovendien ook voor bescherming tegen de natuurelementen.

Voor het schilderen van beton, bakstenen en of buitenstucwerk wordt een speciale verfsoort toegepast. Onze voorkeur gaat uit naar een silicaatverf, dit is een verfsoort die